Αιδηψός

aidips Η Αιδηψός, αποτελεί ένα μοναδικό στολίδι της Β. Εύβοιας που προσφέρει εναλλακτικές δυνατότητες για κάθε ηλικία. Οι καθαρές πανέμορφες παραλίες σε συνδυασμό με την πλούσια βλάστηση χαρίζουν αναμνήσεις για μία ζωή. Επιπλέον, η Αιδηψός μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για το σχεδιασμό εκδρομών σε διάφορες τοποθεσίες του νησιού.

Αν βρεθείτε την Αιδηψό, θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε τη Μικρή Βουλή που αποτελεί ένα σύγχρονο βήμα αγόρευσης, τη Μονή του Αγίου Γεωργίου Ηλίων που χτίστηκε το 1670, τη Μονή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου όπου βρίσκεται η παλαιά εκκλησία του Ταξιάρχου Μιχαήλ, το Μουσείο Θαλάσσιας Ζωής "Ναυτίλος" που προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους, τον Φάρο της Βασιλίνας που κατασκευάστηκε το 1892, τη σπηλιά του Σύλλα, το παλαιό υδροθεραπευτήριο των Αγίων Αναργύρων και φυσικά τα Ιαματικά Λουτρά που προσφέρονται στα διάφορα κέντρα υδροθεραπείας.

 

iamatikaΙαματικά Λουτρά:

Η θεά Αθηνά ζήτησε από τον θεό Ήφαιστο να δημιουργήσει θερμό ύδωρ για να ξεκουράζεται ο ημίθεος αδελφός της, Ηρακλής...

Τα Ιαματικά Λουτρά της Αιδηψού αποτελούν ένα αξιοθαύμαστο παγκόσμιο φαινόμενο. Εκτός από τις πηγές στα διάφορα υδροθεραπευτήρια της πόλης, σε αρκετές παραλίες οι λουόμενοι έχουν τη δυνατότητα να κολυμπήσουν σε ημίθερμα θαλάσσια νερά, που παράγονται από τις πηγές που αναβλύζουν από τον πυθμένα της θάλασσας. Οι θεραπευτικές ιδιότητες των Ιαματικών Υδάτων βοηθούν ενάντια στις εκφυλιστικές αρθροπάθειες, στις ρευματοπάθειες, στις σπονδυλοαθρίτιδες, στις ριζίτιδες, στις οσφυαλγίες, στις ισχιαλγίες, στις μετατραυματικές δυσμορφίες και αγκυλώσεις, στις νευραλγίες-μυαλγίες, στις ημικρανίες, στις τενοντίτιδες και στις αγγειοπάθειες. Σημαντικότατα οφέλη παρουσιάζονται και κατά των χρονίων γυναικολογικών παθήσεων, καθώς και των παθήσεων του ενδοκρινολογικού κύκλου (λόγω του Ραδονίου). Δεν είναι τυχαίο πως ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων συνιστούν τη χρήση των Ιαματικών Λουτρών.